BREDA - Nadat een agent maandagavond 31 mei 2021 een motorscooter controleerde, ontstond het vermoeden dat de man een vals rijbewijs toonde. Na uitgebreid onderzoek bleek de man zelfs nog een gevangenisstraf open te hebben staan. Hij is aangehouden en meegenomen naar het cellencomplex.

Rond 19.00 uur zag de agent een man op een motorscooter rijden op de Tramsingel. De agent heeft de bestuurder, een 34-jarige man, tot stoppen gemaand. Bij controle van zijn rijbewijs overhandigde de man een Spaans rijbewijs. Toen de agent het rijbewijs in handen kreeg, ontstond het vermoeden dat deze vals zou zijn. Ook zijn Venezuelaanse paspoort leek vals. Na telefonisch overleg met een falsificaten expert van de Koninklijke Marechaussee bleken de vermoedens te kloppen. De man is daarop aangehouden en meegenomen naar het cellencomplex.

Bij controle van zijn gegevens op het bureau, bleek dat de man internationaal gesignaleerd stond. Hij moet in Spanje nog een straf van 5 jaar uitzitten. Hij zal worden uitgeleverd aan Spanje.