PRINSEBEEK /HEERLE - Donderdag 21 april 2022 willen agenten een voertuig controleren. De auto gaat er echter vandoor en er ontstaat een achtervolging met hoge snelheden. Er is een verdachte aangehouden.

Agenten zagen een auto op een verlaten industrieterrein op de Bergsebaan, dit wekte hun aandacht. Zij willen de auto controleren maar de bestuurder besluit er echter snel vandoor te gaan waarna de achtervolging wordt ingezet.


Rond 01.00 uur krijgen agenten van de Landelijke Eenheid een melding dat er een achtervolging gaande is in Heerle. Deze gespecialiseerde agenten nemen hun positie in en zien de auto bij Oud-Gastel rijden. De achtervolging gaat met hoge snelheden slingerend door het centrum van Hoeven, Bosschenhoofd en over de A58. Het voertuig maakt ook een schijnbeweging waarbij hij bijna op een stilstaande politieauto, met agenten erin, inrijdt. Op de Gertrudisoord in Prinsenbeek komt het voertuig tot stilstand, de bestuurder stapt uit en rent weg. Een van de achtervolgende agenten rent de verdachte achterna en weet hem aan te houden. De 48-jarige verdachte uit Breda is meegenomen naar de politiecel voor verhoor en verder onderzoek.

Na controle van het voertuig bleek dat de auto gestolen was. Ook had de man een ongeldig verklaard rijbewijs en mocht dus geen auto besturen.