ETTEN-LEUR - Een oplettend ‘slachtoffer’ heeft zondag de politie op het spoor gezet van een pinpasfraudeur. De verdachte is aangehouden.

Het slachtoffer, een inwoner van Etten-Leur, kreeg op zondag 7 juli 2024 een telefoontje van iemand die zich uitgaf als een medewerker van de bank. Er zouden verdachte transacties met de rekening van het slachtoffer zijn gepleegd en er moesten snel stappen ondernomen worden om het geld op de rekening veilig te stellen. De man had het echter al snel door en via een andere lijn werd de politie gebeld. De nep bankmedewerkers deed er alles aan om het slachtoffer aan de lijn te houden en gaf aan dat er een koerier zou komen om zijn pinpas op te halen. Alhoewel het slachtoffer wist dat een bank dat nooit zou doen speelde hij het spelletje mee. De politie was ondertussen bij de woning aangekomen en had daar positie gepakt.

Aangehouden

Op het moment dat er een man aan de deur van de woning kwam werd er ingegrepen. Een 28-jarige Amsterdammer werd aangehouden als verdachte van pinpasfraude. Het bleek een bekende te zijn van de politie met onder andere soortgelijke strafbare feiten. De recherche heeft een onderzoek gestart naar de andere medeverdachten