BREDA - Vanmiddag heeft zich omstreeks 12.30 uur een 19-jarige Bredanaar gemeld die verdacht wordt van betrokkenheid bij een woningoverval op 18 januari 2020 aan de Oranjeboomstraat. Hij meldde zich naar aanleiding van het programma Opsporing Verzocht waarin hij getoond werd op bewakingsbeelden, terwijl hij pinde met de gestolen bankpas. Zijn verdere betrokkenheid wordt onderzocht. Hij is vastgezet.

Onderweg vanuit de supermarkt naar hun huis aan de Oranjeboomstraat in Breda kwamen die dag de bewoners een man tegen op een fiets, met zwarte jas en capuchon, die iets naar de vrouw riep. Het echtpaar negeerde dit voorval en zijn doorgelopen naar huis. Maar daar werd even later op de deur geklopt en toen de vrouw de deur opendeed stond er een man voor de deur, die haar naar buiten trok en zelf de woning binnen drong. Hij leek op de man van de fiets, maar het is de vraag of dat ook zo is. Binnen kwam hij de man des huizes tegen die nog een paar klappen uitdeelt, maar de dader weet nog twee gsm’s van tafel te grissen en gaat er via de achterdeur weer vandoor. Bij de telefoons zaten ook pinpassen en met een van die passen is later gepind.

Opsporing Verzocht
Dinsdag 23 maart 2021 werd in het programma Opsporing Verzocht aandacht aan de overval besteed. Hierbij werden ook beelden getoond van de man die met een bij de overval buitgemaakte bankpas pint. Vandaag woensdag 24 maart 2021 meldde zich op het politiebureau aan het Chasséveld daarvoor een 19-jarige Bredanaar.