ETTEN-LEUR/BREDA - Twee politieagenten hebben maandagavond 28 september 2020 rond 21.00 uur op de Bredaseweg een 31-jarige man uit Etten-Leur aangehouden op verdenking van diefstal of heling van een snorfiets. Op het bureau bleek dat de man ook verdachte is in andere zaken, hij mag daarvoor ook gelijk ‘blijven’.

Surveillerende agenten zagen de man, een bekende van de politie, op een scooter rijden, terwijl ie een fiets met zich meevoerde. Op de Bredaseweg vroegen ze hem te stoppen, zodat ze hem konden controleren. Uit die controle bleek dat de snorfiets waarop de man reed als gestolen gesignaleerd stond. Op maandag 28 september was er aangifte van diefstal van de tweewieler gedaan. Daarop is de 32-jarige verdachte aangehouden. Omdat ook de herkomst van de fiets niet duidelijk was, zijn beide tweewielers voor nader onderzoek in beslag genomen. In de buddyseat van de snorfiets troffen de agenten bovendien inbrekerswerktuig en een plastic fles die vermoedelijk vol zat met GHB aan. Ook deze spullen zijn in beslag genomen.

Meerdere zaken
De verdachte moest mee naar het politiebureau. Daar bleek dat er nog meer zaken lopen tegen deze verdachte. Zo wordt hij meerdere keren verdacht van het bezit van harddrugs. Ook reed hij eerder deze maand in de Lunetstraat in Breda onder invloed van drugs op een brommer tegen een boom. Ook deze tweewieler bleek als gestolen gesignaleerd te staan. Omdat hij medische behandeling nodig had, is de verdachte is deze zaken niet eerder als verdachte gehoord. Dat gebeurt nu wel.