BREDA - Na een hit in het ANPR systeem heeft de politie op de A16 een man aangehouden die verdacht wordt van een overval en mishandeling in Rijsbergen eerder op de dag.

Op woensdag 31 maart 2021 om 13.00 uur kwam er bij het operationeel centrum een melding binnen van een overval op een bedrijventerrein aan de Bredaseweg in Rijsbergen. Meerdere politie-eenheden spoedden zich naar het bedrijf. Bij die overval zou mogelijk geschoten zijn en zou er iemand gewond zijn geraakt. De verdachte zou zijn weggereden in zijn auto.

Aangifte
Ter plaatse bleek dat twee mannen een zakelijke afspraak hadden. Plotseling had de verdachte een vuurwapen gepakt en eiste geld. Er ontstond een worsteling waarbij het pistool af was gegaan en de aangever gewond was geraakt. De verdachte is toen vertrokken. Personeel van een ambulance ontfermde zich over het slachtoffer en de politie startte een onderzoek. Het kenteken van het voertuig werd in het Automatic Number Plate Recognition systeem geplaatst. (lees hier meer over op politie.nl https://www.politie.nl/themas/anpr.html). Het slachtoffer deed aangifte.

Aanhouding
Om 21.00 uur kwam de hit binnen bij het Operationeel Centrum. Een camera van het ANPR systeem had het kenteken geregistreerd op de A16. Vanaf verschillende kanten werden surveillance-eenheden naar de A16 gestuurd. Na het krijgen van een stopteken stopte de bestuurder op de vluchtstrook. Omdat er sprak was geweest van een vuurwapen werd de verdachte na de procedure Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachte (BTGV) aangehouden. De 21-jarige man uit België is ingesloten aan een bureau in Breda en de recherche gaat de zaak onderzoeken.