RAAMSDONKSVEER - Getuigen meldden een vernieling van een auto. Toen de politie de man wilde aanhouden kwam hij met een mes op de agenten af. Na het dreigen met het stroomstootwapen gaf de man zich over. De verdachte bleek onder invloed te zijn van alcohol en drugs.

Op zondag 21 januari 2024 om 00.10 uur kreeg een surveillancewagen de opdracht te gaan naar de Wilhelminalaan. Daar zou een man vanaf een terras een bierglas door de ruit van een auto gegooid hebben. Getuigen zagen het en achtervolgden de man tot aan zijn woning aan de Gangboord.

Aanhouding

Op het moment dat de agenten bij de portiekwoning arriveerden kwam de verdachte met een broodmes de trap af in de richting van de agenten. Die aarzelden geen moment en één van hen trok zijn stroomstootwapen en richtte die op de verdachte. Die koos toch eieren voor zijn geld en legde het mes terug in zijn woning. Hierop is hij aangehouden. Aan het bureau bleek uit een test dat de man onder invloed was van alcohol en drugs. Hij is voor de nacht ingesloten aan het bureau. De recherche gaat de zaak verder afhandelen.