ETTEN-LEUR - De vier verdachten die zondag 20 augustus werden aangehouden voor openlijke geweldpleging in het centrum van Etten-Leur zijn in vrijheid gesteld. Ze zijn nog wel verdachte in het onderzoek naar onder andere de mishandeling van drie politieagenten die avond.

Naar aanleiding van het incident hebben het Openbaar Ministerie en de politie een onderzoek ingesteld. Daarbij worden getuigen en verdachten gehoord en zijn camerabeelden veiliggesteld. Gezien het gaat om een vechtpartij met veel deelnemers, tijdens een evenement waarbij veel mensen aanwezig waren, kan het onderzoek nog enige tijd in beslag gaan nemen. De politie sluit niet uit dat er nog meer verdachten in beeld komen.

Veilige publieke taak

Het Openbaar Ministerie en de politie vinden agressie en geweld tegen agenten of andere hulpverleners onacceptabel. Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen.

Met wederzijds respect

Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd. Politie en justitie hanteren hier dezelfde aanpak: aangiftes worden altijd opgenomen, daders worden met prioriteit door het Openbaar Ministerie voor de rechter gebracht, en tegen de verdachten van een geweldsdelict tegen ambtenaren in functie kan het OM volgens de richtlijnen 200 procent hogere straffen eisen.