BREDA - Politiemensen hebben donderdagavond 25 augustus 2022 een 57-jarige man uit Breda aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet. De man bleek bij zijn aanhouding in het bezit te zijn van drugs. De aanhouding ging niet zonder slag of stoot: er ging een flinke achtervolging aan vooraf.

Donderdagavond rond 21.20 uur zag een politie-eenheid een automobilist met hoge snelheid en door rood de Backer en Ruebweg op rijden. De politieagent ging achter de automobilist aan die met zeer hoge snelheid zijn weg vervolgde. Zo reed hij onder andere 140 km/uur waar hij maximaal 70 km/uur mag. Ook koos de bestuurder voor voorsorteerstroken voor een bepaalde rijrichting om vervolgens een andere kant op te rijden. Op de Rat Verleghstraat negeerde hij vervolgens het stopteken van de politie om met zeer hoge snelheid (100 tot 120 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan) zijn weg te vervolgen de wijk Tuinzigt door. De vluchtende bestuurder bleef daarbij door rood licht rijden en reed ook tegen de richting in door eenrichtingsstraten. Hij kon uiteindelijk na een achtervolging, waar meerdere politieauto’s bij betrokken waren, kort na 21.30 uur op de Haagweg worden klemgereden en aangehouden.

Drugs
Omdat agenten vermoedden dat de man, een 57-jarige Bredanaar, onder invloed van drugs was, wilden ze hem een drugstest afnemen, maar de man weigerde daar aan mee te werken. In de auto van de verdachte trof de politie wel drugs aan: onder andere enkele tientallen XTC-pillen en een gebruikershoeveelheid harddrugs. Ook trof de politie andere spullen aan, zoals telefoons en een weegschaal, waardoor de politie vermoedt te maken te hebben gehad met een vluchtende drugsdealer. De man is naar een politiebureau gebracht en heeft de nacht in de cel doorgebracht. Het politieonderzoek naar zijn acties wordt vrijdag voortgezet.