BREDA - Rond 22.00 uur, op maandagavond 27 maart, hielden agenten een verdachte aan die even tevoren vermoedelijk had geprobeerd in te breken bij een woning aan de Kasterleestraat in Breda.

De bewoner van de woning hoorde inbraakgeluiden en betrapte twee mannen. Die gingen er snel vandoor. De politie werd gebeld en het signalement van de mannen werd doorgegeven. Ook handhavers van de gemeente Breda, die in de buurt waren, kregen het signalement te horen.

On de Brusselstraat zagen zij twee mannen rennen. Ze bleven in de buurt en waarschuwden politiemensen die meteen ter plaatse kwamen. Eén van de mannen was blijven staan, de ander vluchtte. De man die was blijven staan is aangehouden door de agenten. Zijn signalement kwam overeen met beelden die met een camera waren opgenomen. Hij is overgebracht naar een politiecellencomplex waar hij dinsdag wordt gehoord. Zijn kompaan is niet meer aangetroffen.

De aangehouden verdachte is 39 jaar. Hij heeft geen woonadres in Nederland. Van het slachtoffer werd een aangifte opgenomen van poging inbraak.