BREDA - De politie nam zondag 3 januari twee sterk vermagerde honden in beslag bij een woning aan de Vestingstraat. Zij nam poolshoogte toen er melding binnenkwam van iemand die zich zorgen maakte over het welzijn van de dieren.

De politie ontving onder andere beeldmateriaal waarop een sterk vermagerde hond te zien was. Hierop besloten agenten de situatie bij de woning te bekijken. De zorgen van de melder bleken terecht, want de twee aanwezige honden hadden dringend zorg nodig. Hierop zijn beide dieren in beslag genomen en ondergebracht bij een opslaghouder. Op deze plaats krijgen zij de nodige zorg en worden zij medisch onderzocht. De eigenaar zal op een later tijdstip een verklaring afleggen. De politie is ondertussen gestart met een onderzoek. Hierin zal zowel de verklaring van de eigenaar als de medische rapporten van de dieren komen. De officier van justitie zal vervolgens een beslissing nemen over een eventuele straf richting de eigenaar en de verblijfplaats van de honden.

Emoties

De gemoederen liepen in de Vestingstraat hoog op. Omstanders, maar ook mensen op sociale media, reageren heftig richting de eigenaar van de twee honden. De politie roept nadrukkelijk aan een ieder op om kalm te blijven en het onderzoek aan de politie over te laten. Geweld, in welke vorm dan ook, zal niet getolereerd worden.