ETTEN-LEUR - Op het parkeerterrein bij het Trivium heeft donderdag 4 maart jl. omstreeks 19.30 uur een gewelddadige diefstal van twee horloges plaats gevonden. De verkopers werden bedreigd met een vuurwapen. Ze zijn 16, 20 en 21 jaar en komen uit Roosendaal (1) en Bergen op Zoom (2).

De politie arresteerde om 19.50 uur op de A-59 vier mannen als verdachten. Ze zijn 19, 21, 23 en 25 jaar en komen uit de omgeving van ’s-Hertogenbosch.De politie kreeg om 19.30 uur een melding dat een afspraak tussen kopers en verkopers van horloges op het Trivium was uitgelopen op een gewelddadige diefstal. De slachtoffers vertelden ter plaatse dat zij aan de potentiele kopers onder dreiging van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp de uurwerken moesten afgeven. De daders waren daarna weggereden in een witkleurige Seat.

Snelwegen dichtgezet
De politie reageerde direct met meerdere eenheden waarbij ook de snelwegen rond Etten-Leur in de gaten werden gehouden. Een van de surveillance eenheden signaleerde de gezochte auto op de A16, rijdend in de richting van Rotterdam. Er werd een stopteken gegeven op de A59 ter hoogte van Terheijden waaraan door de bestuurder werd voldaan. De vier inzittenden werden middels de benaderingstechniek gevaarlijke verdachten uit de auto gehaald en aangehouden. Bij de fouillering zijn zaken aangetroffen die wijzen op betrokkenheid van het viertal bij de beroving in Etten-Leur.