BREDA - Vier jongens zijn donderdagavond aangehouden omdat ze kort daarvoor een man geslagen zouden hebben op het station. Het slachtoffer doet aangifte.

Op donderdag 21 oktober 2021 om 22.50 uur kwam de melding binnen bij het Operationeel Centrum. Op het station van Breda zouden Boa’s van de NS vier jongens vast hebben omdat ze een man hadden geslagen. De surveillance-eenheid die ter plaatse ging nam een korte aangifte op. Een man zag dat vier jongens de piano op het station probeerden te vernielen, toen hij daar wat van zei keerden ze zich tegen hem en begonnen hem te slaan. De man vluchtte maar ze renden hem achterna en mishandelden hem opnieuw. De boa’s wisten de jongens vast te houden.

Aanhouding
Een getuige bevestigde de aangifte en er zouden camerabeelden van het geweld zijn. Het viertal werd aangehouden, een jongen van 18 uit Breda, een jongen van 15 uit Made, een jongen van 15 uit Zevenbergen en een jongen van 19 uit Terheijden. Ze zijn ingesloten aan het bureau voor de nacht. Het slachtoffer had verwondingen aan zijn bovenlichaam.