ETTEN-LEUR - De politie hield dinsdag 23 maart vijf verdachten aan. Drie van hen worden verdacht van het verhandelen van verdovende middelen en twee van hen worden verdacht van witwassen. Tijdens het onderzoek zijn onder andere 3 voertuigen, 25 kilo Hennep en ruim 70.000 euro contant geld in beslag genomen.

Politiemensen controleren dinsdag 23 maart rond 12:15 uur twee voertuigen aan de Lage Vaartkant in Etten-Leur. Tijdens de controle wordt Hennep aangetroffen. De drie betrokken personen, een 33-jarige man uit Roosendaal en twee mannen met leeftijden van 37 en 43 jaar uit Etten-Leur, worden aangehouden op verdenking van het verhandelen van verdovende middelen. Ook de twee voertuigen waarin zij zich bevonden zijn door de politie in beslag genomen.

Onderzoek in woningen en loods
In het onderzoek naar de verdovende middelen, zijn later op de middag, twee woningen in Etten-Leur en een Loods in Zevenbergen doorzocht. Bij deze doorzoekingen zijn onder andere hennep gerelateerde goederen, hennep en contanten aangetroffen. In het totaal gaat het om 25 kilo Hennep en ruim 70.000 euro contact geld dat in beslag is genomen. Naast de Hennep en het geld zijn ook dure horloges en een derde voertuig in beslag genomen. Bij de woningen waren twee personen aanwezig, zij worden verdacht van witwassen. Een 40-jarige man en een 31-jarige vrouw, beide woonachtig in Etten-Leur, zijn overgebracht naar het cellencomplex. De vijf verdachten zitten vast en worden door de politie gehoord.

Illegale hennepteelt
Criminele organisaties maken enorme winsten met de illegale teelt van hennep. Daarbij schuwen ze geweld, afpersing, corruptie en zelfs liquidaties niet. Deze alarmerende signalen leiden ertoe dat de aanpak van de hennepteelt en -handel hoog op de politieagenda staat. Het gaat immers niet meer om een paar ‘onschuldige’ planten in de achtertuin. Op hennepteelt staat een gevangenisstraf van drie jaar.

Help mee hennepkwekerijen te bestrijden!
Ruikt u henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:

- Aanwezigheid van hennepgeur.
- Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting.
- Constant zoemend of ronkend geluid.
- Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.