BREDA/OOSTERHOUT - Door snel ingrijpen van een vrachtwagenchauffeur werd vrijdagmiddag voorkomen dat een hoogbejaard echtpaar van hun sieraden werden beroofd. In Oosterhout werd een bejaarde vrouw (85) wel door ditzelfde dievengilde beroofd.

Het bejaard echtpaar (89 en 91 jaar oud) loopt vrijdag rond 14.00, ondersteund door hun rollators, op de Concordiastraat in Breda. Daar worden zij aangesproken door een man die zegt dat hun kleding vies is. Direct begint hij dit kennelijk schoon te maken, maar de vrouw merkt al snel dat de man daarbij probeert haar halsketting te stelen. Een 28-jarige vrachtwagenchauffeur die zijn truck staat te lossen merkt het tafereel op en schiet het echtpaar te hulp. Ook een tweede getuige biedt dan zijn hulp aan en samen proberen ze de straatrover vast te houden. Die weet echter te ontkomen.

In Oosterhout lukt het dit dievengilde wel om buit te maken. Op de Ridderstraat gooit een man een vloeistof op de kleding van een 85-jarige vrouw en begint direct verontschuldigend met het schoonmaken van haar kleding. De vrouw voelt zich hier niet prettig bij en loopt door. Dan merkt ze dat één van haar halssieraden verdwenen is. Dat gebeurde vrijdag kort na 14 uur.