BREDA - In een onderzoek naar de handel in illegaal vuurwerk is dinsdag 24 november 2020 circa 480 kilo aan vuurwerk aangetroffen. De politie arresteerde een 32-jarige Bredanaar en zijn 30-jarige partner en een 36-jarige man uit Heerhugowaard die als koper optrad. In de woning van het stel in de wijk Boeimeer, vonden de agenten naast wat siervuurwerk, meerdere zelf in elkaar geknutselde explosieven. Medewerkers van de EOD hebben het gevaarlijke materiaal direct vernietigd. Bij de zoeking is ook nog vals geld en een kilo hennep in beslag genomen.

De politie in Breda kwam tijdens een onderzoek naar de handel in illegaal vuurwerk een 32-jarige man op het spoor. Hij bood op internetsites vuurwerk te koop aan. Gistermorgen werd vastgesteld dat hij vanuit zijn bestelauto in de wijk Heusendenhout vuurwerk verkocht. Hierop is hij aangehouden. In de auto van de koper, een 36-jarige man uit Heerhugowaard, werden zes dozen met siervuurwerk aangetroffen. Het gaat om zogenaamde cakes. Hij had er naar eigen zeggen 600 euro voor betaald. Ook hij werd gearresteerd.

Zoekingen
In het voertuig en in de woning van de 32-jarige handelaar lag nog meer vuurwerk. Op het woonadres werden tevens enkele pijpen aangetroffen met explosief materiaal. Vanwege deze vondst werd de EOD ter plaatse gevraagd. Het gevaarlijke explosieve materiaal werd door hen direct voorzichtig uit de woning gehaald en ter hoogte van de Galderse Meren vernietigd. Ook werd een kilo hennep en vals geld in beslag genomen, het gaat om enkele valse briefjes van 50 euro. Hierop werd ook de 30-jarige vrouw die in de woning verbleef aangehouden. In totaal is bij de actie 480 kilo vuurwerk in beslag genomen. De politie vermoedt dat de 32-jarige Bredanaar het vuurwerk in het buitenland gekocht heeft om hier in Nederland door te verkopen.

Vuurwerk
De verkoop- en het afsteken van vuurwerk is voor de komende jaarwisseling eenmalig verboden. Dit om extra druk te voorkomen op de al zwaar belaste zorg en op de handhaving van de openbare orde. Lees hier meer over wat er wel en niet toegestaan is met betrekking tot vuurwerk. https://www.politie.nl/themas/vuurwerk.html