BREDA - Bij invallen dinsdag in Breda zijn vooral wapens en luxe goederen in beslag genomen.

Dinsdag 28 september 2021 is de hele dag gezocht in meerdere woningen en bedrijfspanden in Breda. De DSI en Ondersteunings Groep waren die ochtend vroeg in alle panden binnen gevallen om zes verdachten aan te houden. Deze verdachten zouden de ‘grote’ jongens zijn achter in ieder geval één drugslab dat in februari van dit jaar was aangetroffen in Waterlandkerkje. Vijf mannen en één vrouw zijn aangehouden. Na de aanhoudingen ging het rechercheteam op zoek naar wapens, geld, luxe goederen en alles wat maar als bewijs kan dienen in het onderzoek of wat zou kunnen wijzen op andere misdrijven.

Resultaat
Er zijn meerdere handvuurwapens met bijbehorende munitie aangetroffen. Ook zijn er enkele airsoftwapens en een pepperspray gevonden. In het kader van het onderzoek naar mogelijk witwassen zijn er spullen in beslag genomen. Het gaat dan om meer dan 10.000 euro aan contant geld. Verder nog een dure caravan, zes auto’s waarvan de meeste in het duurdere segment, scooters, aanhangwagens en elektrische fietsen en steps. Enkele dure horloges en andere sieraden. Luxe artikelen zoals barbecues en merkkleding. Ook zijn er meerdere gegevensdragers meegenomen en administratie om verder te onderzoeken. In een van de woningen werd een hennepkwekerij gevonden in een verborgen ruimte. De 200 planten zijn vernietigd.

De leider van het onderzoek: 'We hebben een goede slag geslagen. Dat begon al met het vinden van het lab in februari en is nu verder gegaan met deze aanhoudingen. Met de inbeslagname van de spullen laten we zien dat misdaad niet loont. In ieder geval in deze zaak niet. De zaak is aan het rollen gegaan doordat we informatie kregen. Ik wil dit belang onderstrepen. We zijn als politie vaak afhankelijk van informatie wat, al dan niet anoniem, naar ons toekomt. Ik wil dan ook een oproep doen om misstanden, zoals mensen die een overdreven luxe leven leiden in verhouding met hun inkomen, te melden.'