BREDA - In een lopend onderzoek naar bankpasfraude (spoofing) heeft het Cybercrime team van het district Baronie een derde aanhouding gedaan.


We konden al eerder berichten dat twee verdachten waren aangehouden. Het gaat om een zaak in West Brabant waarbij de oplichters zich uitgaven als bankmedewerker en een bejaarde vrouw wijs maakten dat geprobeerd was haar rekening te plunderen. Hierna kwam een derde handlanger de bankpassen ophalen waarna daarmee aanzienlijke geldbedragen werden opgenomen. Het slachtoffer deed aangifte. Tijdens het recherche onderzoek kwamen de speurders de verdachten in Groningen op het spoor. Ze zijn met toestemming van de officier van justitie in Breda aangehouden.

Ronde zaak

De twee eerder aangehouden verdachten van 19 en 34 jaar uit Groningen hadden de fraudezaak voorbereid. Zij onderhielden de contacten met de slachtoffers. Een derde verdachte, die op donderdag 29 september in Schiedam is aangehouden, was vermoedelijk degene die met de pasjes het geld inde. Met deze aanhouding denkt het team deze zaak te hebben opgelost. Het drietal zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.