BREDA - De politie geeft alvast de eerste beelden vrij waarop verdachten te zien zijn van de rellen na de wedstrijd NAC tegen NEC op zondag 23 mei 2021. De politie in Breda werd hierbij belaagd en moest flink optreden. Meerdere agenten raakten gewond, waarbij een agent een botbreuk in zijn hand opliep.


Agenten werden bekogeld met vuurwerk, stenen en glaswerk en politievoertuigen liepen schade op door zeer zwaar vuurwerk. Ook werden er horizontaal mortieren op de agenten afgevuurd. Een zeer gevaarlijke en dreigende situatie. Op beelden vanuit de opgeroepen politiehelikopter was te zien dat stoeptegels uit de grond werden gehaald, kapot werden gegooid en vervolgens in stukken naar de ME’ers werden gegooid. Dankzij de politie-inzet kon verdere schade in de stad voorkomen worden.

Help ons verdachten op te sporen
Politie, Openbaar Ministerie en de gemeente Breda accepteren dit geweld niet en het onderzoek naar de rellen is in volle gang. We beschikken over veel beelden van de rellen en zullen deze blijven inzetten om de verdachten aan te houden. In de toekomst zullen meer beelden van verdachten gepubliceerd worden.

- Herken jij jezelf op de beelden? Meld je dan.
- Herken jij één van de verdachte(n)? Bel de gratis tiplijn 0800-6070 of vul het tipformulier in. Vermeld bij uw tip altijd het nummer dat op de foto staat.
- Blijft u liever anoniem? Bel dan 0800-7000.
- Ook is er de afdeling Team Criminele Inlichtingen waar u uw informatie vertrouwelijk kunt delen. Zij zijn te bereiken via 088-6617734.

Vermeld bij uw tip altijd het nummer dat in de foto van de verdachte staat.