OOSTERHOUT - De politie heeft in een woning aan het Heuveleind in Oosterhout ruim zevenhonderd hennepplanten gevonden. Dat gebeurde donderdagmiddag 26 januari. Een 27-jarige man uit Hellevoetsluis, de huurder van het pand, is aangemerkt als verdachte.


De politie kwam de kwekerij op het spoor door de flinke wietlucht die op straat hing. Boa’s waren hierop gewezen door een aantal mensen uit de buurt, waarna ze samen met agenten op zoek gingen naar waar de lucht vandaag kwam. Na een zoektocht met onder meer een warmtecamera werden de planten gevonden. De professioneel ingerichte kwekerij is inmiddels ontmanteld.

Gevaar hennepkwekerij
Een illegale hennepkwekerij is gevaarlijk voor uzelf én voor uw omgeving. Bij de teelt wordt vaak gebruik gemaakt van illegaal afgetapte stroom en installaties die slecht zijn aangelegd. Daarom levert dit een ernstig gevaar op voor de brandveiligheid. Ook kan schade aan woningen ontstaan door lekkages, stank en schimmelvorming. U kunt een hennepkwekerij herkennen aan bijvoorbeeld elektriciteitsproblemen in de buurt, afgeplakte ramen, stank / vocht / schimmel / lekkages in of rondom de woning of licht dat constant brandt. Vermoedt u een hennepkwekerij bij u in de buurt, bel dan de politie via 0900-8844 of meld het bij Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.