BREDA - Agenten belast met het horecatoezicht in het uitgaanscentrum van Breda hebben afgelopen nacht zes verdachten aangehouden. De dienders werkten daarbij nauw samen met Handhaving, Cameratoezicht, het SOS-team en beveiligers. De politiemensen moesten enkele keren ingrijpen bij vechtpartijen op straat. Soms was een klein misverstand al aanleiding tot een flinke mishandeling.

Café
Een 30-jarige man uit Capelle aan de IJssel werd zondag 7 januari 2024 omstreeks 01.25 uur op de Eindstraat aangehouden. Hij zou in een café een 21-jarige man uit Beers mishandeld hebben. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan, Hij vertelde dat hij tijdens het dansen met zijn armen in de lucht zwaaide en daarbij per ongeluk twee andere bezoekers aanraakte, Hij werd daarop direct door hen meerdere keren in het gezicht geslagen. Hij liep een bloedneus op. Een 28-jarige Bredanaar werd rond 03.40 uur gearresteerd op de Vismarktstraat omdat hij in een café een andere stapper mishandeld zou hebben. Het slachtoffer een 25-jarige Bredanaar heeft aangifte gedaan. Hij vertelde dat hij bij de bar een drankje voor een vrouw bestelde maar dat een hem onbekende man dat pakte. Toen hij daar wat van zei sloeg de man hem direct in het gezicht waardoor hij een bloedneus opliep.

Bedreiging
Een 35-jarige in Breda verblijvende man werd omstreeks 03.40 uur op de Havermarkt aangehouden omdat hij toen hij niet binnen mocht in gevechtshouding een portier van een horecazaak met de dood bedreigd zou hebben.

Op straat
Een 24-jarige man uit Maastricht en een 24-jarige Bredanaar werden omstreeks 04.15 uur op de Haven mishandeld door een groep jongeren. De slachtoffers liepen met hun fiets aan de hand toen ze plotseling werden belaagd door enkele jongens. De man uit Breda werd in het gezicht geslagen en liep een bloedneus op, zijn vriend werd ook geslagen en tegen de rug geschopt. De horecadienders hebben mede dankzij Cameratoezicht drie verdachten voor deze openlijke geweldpleging opgepakt. Het gaat om een 16 en een 18-jarige Bredanaar en een 16-jarige jongen uit Teteringen.