BREDA - Wanneer u regelmatig bent terug te vinden op de openbare weg met uw auto is de kans bijzonder groot dat u op een zeker ogenblik eens te maken krijgt met ruitschade. Deze ruitschade kan in verschillende vormen opduiken. Is er sprake van een sterretje? Dan valt deze schade eigenlijk vrij eenvoudig op te lossen zonder dat de autoruit in kwestie moet worden vervangen. In andere situaties dringt uw beschadigde autoruit vervangen in Breda zich echter wel op. Dit is onder meer het geval wanneer er sprake is van een behoorlijke barst en uiteraard ook wanneer de voorruit volledig is verbrijzeld. Is het niet uw voorruit, maar wel één van de zij- of achterruiten van uw auto die stuk zijn? Ook dan is het vervangen van uw autoruit in Breda de enige optie die u heeft. Gelukkig kunnen wij er voor zorgen dat de impact van deze autoruitschade op uw financiële situatie aanzienlijk binnen de perken kan worden gehouden!


Hoe ontstaat autoruitschade?

Autoruitschade kan op bijzonder veel verschillende manieren ontstaan. Een eenvoudig steentje dat met hoge snelheid tegen de voorruit van uw auto vliegt kan er al voor zorgen dat u wordt geconfronteerd met autoruitschade. Het kan hierbij gaan om een vrij onschuldig sterretje, maar zelfs deze kan al snel uitgroeien tot een flinke en vervelende barst. Niet alleen schade door steenslag kan een doorn in het oog zijn van de eigenaar van een auto, wat bovendien ook te denken van bijvoorbeeld een vogel die tegen de voorruit aan knalt of vandalisme? Daarnaast schuilt ook een ongeval in een klein hoekje. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, het ontstaan van ruitschade is iets waar u eigenlijk als eigenaar van een auto altijd rekening mee moet houden.

Wat kost een nieuwe voorruit?

De voorruit is misschien wel het meest vatbare onderdeel van een auto. Dit heeft deels te maken met het feit dat ze vooraan is gepositioneerd, maar bovendien is het ook zo dat deze autoruit vrij omvangrijk is. Juist omdat een beschadigde voorruit zo vaak voorkomt vragen veel mensen wat een nieuwe voorruit kost. Dat deze vraag gesteld wordt is niet zo vreemd, want de voorruit is de enige ruit die (bij het merendeel van de auto's) is gemaakt van gelaagd glas. Dit is glas dat bestaat uit meerdere glaslagen met daar tussenin een PVB folie. Deze folie heeft als doel om de glasscherven bij elkaar te houden zodat ze de inzittenden van de auto niet kunnen verwonden.

Bent u op zoek naar informatie met betrekking tot de kosten van een autoruit vervangen in Breda? Dan zult u dus altijd rekening moeten houden met het type autoruit dat moet worden vervangen. De prijs voor een nieuwe voorruit mag wat dat betreft dan wel een stukje hoger liggen in vergelijking met de prijs van zij- of achterruiten van een auto, wij wijzen u gelukkig een mogelijkheid aan om deze toch uitermate betaalbaar te houden. Hoe? Zeer eenvoudig, namelijk door een after market autoruit te kopen. Uw autoruit in Breda vervangen door middel van een dergelijke autoruit is financieel zo interessant omdat het niet is voorzien van een merklogo. Dit betekent dat niet alleen erkende merkdealers over de mogelijkheid beschikken om deze autoruiten te verkopen.

In Breda een autoruit vervangen door een after market exemplaar

Uw beschadigde autoruit vervangen in Breda door middel van een after market exemplaar is dus financieel veel interessanter dan wanneer u gebruik zou maken van een nieuwe originele autoruit. Veel mensen vrezen echter dat de lagere kosten gelijk staan aan een beperktere kwaliteit, maar is dat wel echt zo? Uiteraard niet! Er is absoluut geen sprake van ook maar enig verschil op het vlak van kwaliteit tussen originele en after market autoruiten. Hoe we dat zeker weten? Zeer eenvoudig, namelijk door de onderstaande redenen:


  • De fabriek waarin een after market autoruit wordt gemaakt is dezelfde als waar originele exemplaren worden geproduceerd.

  • Niet alleen de fabriek, maar ook de productielijn van beide type autoruiten is dezelfde.

  • After market autoruiten worden altijd geproduceerd volgens de strengste Europese kwaliteitsnormen.

Bovenstaande maakt duidelijk dat het vervangen van uw autoruit in Breda door een nieuwe after market autoruit op het vlak van kwaliteit absoluut geen enkel nadeel met zich meebrengt.