BREDA - Binnenkort is ‘De Joodse vrouw’, de indrukwekkende roman van auteur Anneloes Tieleman ook beschikbaar via de bibliotheek. NBD Biblion, het overkoepelende orgaan van de Nederlandse bibliotheken, plaatste namelijk een mooie eerste order.


Tieleman debuteerde in 2022 met de roman ‘Achter een lens gevangen’, uitgegeven via Boekscout. Dit boek werd enthousiast ontvangen en Tieleman werd opgemerkt door Uitgeverij Doornwater die de auteur liet weten mogelijk geïnteresseerd te zijn in een volgend manuscript. Dat werd ‘De Joodse vrouw’ en de twee uitgevers van het Noord-Hollandse Doornwater, waren direct onder de indruk van het gelaagde verhaal over Maartje en Aviva, de problemen die zij ervaren door de tegenwerkingen vanuit de gemeenschap waar Aviva toe behoort en de fraai weergegeven erotische scenes.

Het verhaal
Aviva, een jonge ultraorthodoxe vrouw, komt naast Maartje wonen en gaandeweg groeien de twee naar elkaar toe. Het geloof van Aviva, en vooral de strenge wetten van de gemeenschap waar zij deel van uitmaakt, staan een relatie tussen de twee in de weg. Toch valt daar op enig moment niet langer aan te ontkomen en er ontstaan amoureuze momenten. Wanneer Aviva plotseling spoorloos verdwijnt, spat Maartjes perfecte leven ruw uiteen. Samen met haar dochter en beste vriendin start ze een zoektocht. Daarbij stuiten ze echter op flinke tegenwerking van de ultraorthodoxe gemeenschap.

Dan moet Maartje halsoverkop naar haar moeder in Canada. Bij haar moeder is Alzheimer geconstateerd. Ze kan niet meer alleen zijn.

Een nieuw leven… een nieuwe start? Een nieuwe liefde? Of kan Maartje Aviva toch niet loslaten?

Boekinformatie
‘De Joodse vrouw’ wordt -als paperback- uitgegeven door Uitgeverij Doornwater. Het ISBN luidt 978-90-832770-7-3 en het boek kost € 21,95.
‘De Joodse vrouw’ is, onder meer, te bestellen via: https://uitgeverijdoornwater.nl/romans/de-joodse-vrouw