NEDERLAND - Na een prachtige herfstweek met ongekend hoge temperaturen lijkt het de komende week echt herfstweer te worden met buien, wind en lagere temperaturen.


In de ochtend van maandag komt het vooral in het zuiden van het land tot enkele buien. In de middag is ook elders een bui mogelijk, maar dan is het op veruit de meeste plaatsen weer droog. Er zijn wolkenvelden, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. Er waait een zwakke tot matige zuidoostenwind en het wordt maximaal 16 graden in het noordwesten tot 18, 19 graden elders in het land.

November start op dinsdag met veel bewolking en vanuit het zuidwesten trekt een regengebied over het land. In de middag komt het tot enkele buien, maar tussendoor schijnt ook geregeld de zon. De zuiden- tot zuidwestenwind is matig boven land en (vrij) krachtig aan zee bij 16 tot 18 graden. Daarmee start november nog zeer zacht, maar dat wordt in de dagen daarna wel anders.

Op woensdag schijnt de zon nog geregeld, maar er trekken ook enkele buien over het land. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig boven land en krachtig aan zee. In de ochtend kan het in het Waddengebied hard waaien, windkracht 7. In de middag neemt de wind geleidelijk in kracht af. De temperatuur is lager dan voorgaande dagen en komt uit op 14-15 graden.

Donderdag komen de temperaturen wellicht nog lager uit op zo'n 12 tot 13 graden. Ook die dag zullen er enkele behoorlijke buien vallen bij een stevige (zuid)westenwind.

Vanaf vrijdag en in het weekend komen de temperaturen 's nachts al niet meer boven de tien graden en overdag zal pakweg 12,13 graden het maximum zijn. Het blijft wisselvallig met dagelijks regen of enkele buien. De wind waait veelal uit het zuidwesten en is matig boven land en (vrij) krachtig aan zee, windkracht 4 tot 6.