BREDA - Tot half september is op het Chasséveld (bij de bowling) een complete beachsportplek met 2 velden ingericht en er staat een sportcontrainer voor gebruik.


Goed nieuws voor liefhebbers van buitensporten en vooral van beachsporten zoals beachvolley, beachsoccer of -tennis. Vanaf 6 augustus tot half september is op het Chasséveld (bij de bowling), een complete beachsportplek met 2 velden ingericht. Op dezelfde plek staat dan ook de sportcontrainer, een uitklapbare container met allerlei sportelementen, opgesteld.
Breda Actief organiseert activiteiten en wedstrijden en beheert het materiaal. Inschrijven met een eigen samengesteld team kan ook.

Het aanbieden van extra buitenruimte voor bewegen en sporten, maakt deel uit van het Maatregelenpakket aanpak corona 2021. De gemeente investeert in extra ruimte dichtbij huis voor jong en oud. Meer Bredanaars brengen als gevolg van coronamaatregelen de zomervakantie in de eigen stad door. Er is dus meer behoefte om te ontspannen en te bewegen op loop- en fietsafstand.

Kijk voor het hele zomerprogramma op de websites Bredabuiten.nl en Summervibes.nl.

Wethouder Boaz Adank: “Dit beachsportveld biedt dichtbij huis een sportieve aanvulling op de extra buitenruimte in onze stad om te bewegen en sporten. Je kunt je volley-skills voor deze populaire sport aan het strand nu met je vrienden op ons eigen sportstrandje oefenen.
Breda Actief voegt de beachsporten toe aan het diverse sportieve zomerprogramma SummerviBes. De sportcoaches begeleiden deze sporten en organiseren wedstrijdjes zodat de jeugd hiermee kennis kan maken. Nu nog duimen voor een zonnetje boven het veld en dan is de zomersfeer compleet.”

Beachsportveld

Het beachveld is vanaf 6 augustus dagelijks te gebruiken van 7.00 tot 22.00 uur. Je moet je daarvoor wel eerst even inschrijven. Wie zich wil inschrijven om bijvoorbeeld samen met vrienden een wedstrijd te organiseren, is welkom. Reserveren kan via Gymzalen en sporthallen huren in Breda.
Voor het gebruik van de sportcontrainer is geen reservering nodig.

Kom je per fiets, dan kun je deze (gratis) stallen in de fietsenstalling van het Turfschip (geopend van 11.30 - 01.00 uur). Wie komt sporten, doet er verstandig aan zelf voor water en eten te zorgen: er is geen horecavoorziening op deze plek.