BREDA - Het gemeentebestuur vindt het belangrijk dat de inwoners van Breda hun auto in de buurt van hun huis kunnen parkeren. Dit wordt een steeds grotere uitdaging omdat het steeds drukker wordt op straat. Met betaald parkeren in en om het centrum krijgen we hier meer grip op. Om inwoners tegemoet te komen, is de eerste parkeervergunning nu gratis.

Wijzigingen betaald parkeren in 2023

Vanaf 1 januari 2023 zijn er een aantal wijzigingen op het gebied van de vergunningen en bezoekersregeling:

  • Eerste parkeervergunning gratis: de eerste parkeervergunning is voor alle inwoners gratis. Mocht u een eigen parkeergelegenheid hebben, dan is voor u de vergunning voor de tweede auto gratis. Als u de gratis vergunning nog niet heeft aangevraagd, dan regelt u dat via www.breda.nl/p-loket. Houd er rekening mee dat u eerst uw bestaande vergunning stopzet. Meer informatie hierover vindt u op: www.breda.nl/gratis-eerste-parkeervergunning
  • De kosten van de tweede vergunning blijven gelijk.
  • Voor de derde en vierde parkeervergunning gaat de prijs omhoog naar € 29,95 per maand: u kunt deze kosten jaarlijks of per kwartaal betalen.
  • De bezoekersregeling wordt voor alle bewoners verdubbeld: het aantal uren gaat van 120 naar maximaal 240 uur per kwartaal. Bezoekers betalen € 0,25 per uur. De extra uren voor de bezoekersregeling koopt u op vertrouwde manier via 2Park. Maakt u gebruik van de bezoekersregelinggarage? Dan kunt u nu 48 dagkaarten per jaar afnemen voor een tarief van € 2,- per kaart.

Heeft u nog vragen? Kijk dan op www.breda.nl/parkeren of neem gerust contact op via contact@breda.nl of het telefoonnummer 14076.