BREDA - Vandaag heeft de Gemeente Breda, in aanwezigheid van buurtbewoners en wethouder Daan Quaars het eerste containertuintje aangelegd aan de Kangoeroestraat in Brabantpark.

Het groen is gepland rondom de ondergrondse containers. Het gaat vooralsnog om een pilot. De gemeente bekijkt of het tuintje helpt om het rondom de ondergrondse containers netjes te houden. De plantenbakken zijn volledig circulair gemaakt. Ze worden gemaakt van 100% 3D-geprint afval.

Wethouder Daan Quaars: ‘Wat een gaaf experiment. De omgeving van de containers ziet er meteen verzorgd uit. En het is bovendien duurzaam, want de plantenbakken zijn volledig circulair en gemaakt van 100% 3D-geprint afval. Top dat de mensen uit de buurt hun verantwoordelijkheid pakken om het tuintje te verzorgen en zo de omgeving netjes te houden. Een mooi voorbeeld van ‘Kangoeroestraat doet mee!’ Ik ben heel benieuwd naar de ervaringen!’

De Gemeente Breda zoekt steeds nieuwe wegen om mensen het makkelijker te maken om op een goede manier hun afval te scheiden. Zo helpen drie afvalcoaches Bredanaars in de wijken om hun afval beter te scheiden. Sinds een paar maanden zet ook de online afvalcoach Bredanaars aan het denken met vragen als ‘welk afval gooi ik waar’?

De komende periode onderzoekt de Gemeente Breda hoe de pilot uitpakt en hoe de buurt erop reageert. Daarna wordt besloten over het vervolg.