BREDA - Bewoners van Het Beemdhuis in Breda kunnen vanaf vandaag vergeet-mij-nietjes volgen om de weg van winkelcentrum Kesteren terug naar huis te vinden. Dit Terug naar Huis-pad is een concrete stap om mensen met dementie en hun mantelzorgers te ondersteunen. Dementie komt steeds vaker voor. Daarom is bewustwording rond dit onderwerp en het inrichten van dementievriendelijke wijken belangrijk.


Het pad bestaat uit tegels, beschilderd met vergeet-mij-nietjes. Deze dienen als gids om bewoners de weg naar huis te wijzen na een bezoek aan het winkelcentrum Kesteren.

"Een prachtig voorbeeld van hoe slimme en snel te realiseren ideeën een groot verschil kunnen maken in de levens van mensen".

Wethouder Boaz Adank (wmo)

Wethouder Boaz Adank (Wmo): “Het Terug Naar Huis-pad is een prachtig voorbeeld van hoe slimme en snel te realiseren ideeën een groot verschil kunnen maken in de levens van mensen. Bredanaars met dementie kunnen met dit hulpmiddel langer zelfstandig hun boodschappen blijven doen. En zo hun onafhankelijkheid nog een tijdje bewaren. De aanleg van het pad, wat er ook nog eens heel mooi uitziet, is een belangrijke stap in het ontwikkelen van dementievriendelijke wijken en het vergroten van bewustwording over dementie. En hoe mooi is het dat de bewoners van Het Beemdhuis zelf deze tegels hebben geglazuurd?!”

Geglazuurd door de bewoners

Het Terug Naar Huis-pad is op initiatief van de bewoners en vrijwilligers van Het Beemdhuis gelegd. Het ligt sinds woensdag 25 oktober tussen Het Beemdhuis en winkelcentrum Kesteren. De tegels die dit pad vormen zijn met zorg en toewijding geglazuurd de bewoners zelf, in samenwerking met kunstenaar Iris Stolk van Atelier Breda.

Terug Naar Huis-pad bij andere zorginstellingen

Zorginstellingen die geïnteresseerd zijn in het aanleggen van een Terug Naar Huis-pad kunnen contact opnemen met de gemeente Breda voor meer informatie.