BREDA - Wethouder Boaz Adank, voorzitter van Platform BV Breda Theo van Kuijck en directeur van DELTA Fiber Netwerk Piet Grootenboer hebben met het tekenen van de samenwerkingsovereenkomst hun samenwerking bekrachtigd om glasvezel beschikbaar te maken op de geselecteerde bedrijventerreinen in Breda. Voorwaarde hiervoor is dat 30% van de ondernemers en bewoners zich aanmeldt voor 18 december. Dan wordt er glasvezelinternet aangelegd.

Inspelen op de toekomst
Wethouder Boaz Adank is blij met het initiatief van DELTA Fiber Netwerk “Goed functionerende, snelle en stadsbrede connectiviteit is een van onze speerpunten binnen het Masterplan Digitalisering. DELTA Fiber Netwerk helpt ons deze ambitie waar te maken.” Theo van Kuijck roept ondernemers op zich aan te melden: “Glasvezel op bedrijventerreinen is hard nodig willen we inspelen op de toekomst. Als we 18 december 2021 niet de 30% deelname halen, zal dat ons jaren terugwerpen. Ik denk dat bedrijven deze kans nu niet laten liggen.” Piet Grootenboer is enthousiast over de samenwerking: “Fantastisch om te zien dat de gemeente Breda, BredaBusiness en Platform BV Breda zich zo inspannen voor ons gezamenlijke doel. Samen kunnen we ervoor zorgen dat de ondernemers van deze prachtstad straks kunnen profiteren van de voordelen van glasvezelinternet. Op naar een mooi eindresultaat van deze glasvezelcampagne!”

Aanmelden kan door afsluiten van abonnement
Ondernemers maar ook bewoners op de geselecteerde bedrijventerreinen kunnen zich aanmelden voor glasvezelinternet door een abonnement af te sluiten bij een van de deelnemende telecomaanbieders. Er is keuze uit verschillende lokale en landelijke aanbieders. Bij voldoende aanmeldingen wordt in het tweede kwartaal van 2022 al gestart met de graafwerkzaamheden.

Meer informatie over dit initiatief is te lezen op gavoorglasvezel.nl/zakelijk