BREDA - Ruim 11.500 Bredase huiseigenaren worden deze week per brief uitgenodigd om mee te doen met de gezamenlijke inkoopactie zonnepanelen. Met deze collectieve actie wil de Gemeente Breda inwoners stimuleren om duurzaam stroom op te gaan wekken.

De actie houdt in dat deelnemers zonder veel moeite voordelig zonnepanelen kunnen inkopen en laten plaatsen. De Gemeente Breda heeft het Regionaal Energieloket de opdracht gegeven een ervaren installateur uit de regio te kiezen. Zo wordt de kwaliteit gewaarborgd en kan er een scherpe prijs aangeboden worden. Omdat elke woning anders is, krijgt iedere deelnemer een vrijblijvende offerte op maat. Woningen moeten aan een aantal eisen voldoen om deel te kunnen nemen aan de actie. Alleen grondgebonden, niet-monumentale eengezinswoningen komen in aanmerking.

Informatieavond
Op 29 juni is er een online informatieavond voor geinteresseerden. Hier kunnen inwoners al hun vragen stellen over maatregelen, investeringen en het terugkrijgen van 21% BTW. De gemeente, het Regionaal Energieloket en de installateur zijn deze avond aanwezig. Aanmelden kan via de website van Woonwijsbreda.nl(externe link) .

Extra stimulans
Greetje Bos, wethouder Energie: “Met deze actie willen we het mensen gemakkelijker maken. En door het grootschalig aan te pakken, kunnen we scherpe tarieven aanbieden. We hebben als stad een opgave om te verduurzamen en zonnepanelen dragen daar aan bij. Deze actie kan een extra stimulans zijn voor mensen die al eerder overwogen zonnepanelen aan te schaffen".