BREDA - Buiten spelen is leuk én gezond. Breda heeft een mooi en divers aanbod van speelplekken. Alleen een overzicht van waar die te vinden zijn, ontbrak nog. Om hiervoor te zorgen is een speciale Speelkaart gemaakt. Wethouder Jeroen Bruijns reikte het eerste exemplaar uit bij consultatiebureau Noorderlicht.


Wethouder Jeroen Bruijns (Buitenruimte): “Bewegen is kei belangrijk. Zeker in deze tijd waarin het zo verleidelijk is om achter een scherm te gaan zitten. Buiten spelen is gezond en ook nog eens gezellig. Omdat we het belangrijk vinden dat onze buitenruimte uitnodigt om te bewegen en spelen, investeren we in groene en toegankelijke speelplekken. Voor alle kinderen is er in de buurt van hun huis een uitdagende, veilige en aantrekkelijke buitenspeelplek. Maar het is natuurlijk nog leuker om ook eens een kijkje te nemen bij speeltuinen in een andere wijk of dorp. Om dat makkelijker te maken, is er nu de Speelkaart. We hopen dat dit voor extra veel speelplezier gaat zorgen.”

Speciale plaatsen

Er zijn maar liefst 450 plekken om buiten te spelen en bewegen in Breda. Met de Speelkaart wil de gemeente stimuleren om op verkenning te gaan naar een mooie speelplek en zo ook de stad, dorpen en wijken beter te leren kennen. Voor de Speelkaart is een selectie gemaakt van 200 plekken. Dit zijn de grotere speelplekken waar veel toestellen staan voor verschillende leeftijden. Ook speciale plaatsen worden op de kaart uitgelicht zoals plekken om te skaten of waar in de natuur of met water gespeeld kan worden.

De Speelkaart - waarop ook leuke speeltips van JOGG te vinden zijn - is vanaf nu gratis te krijgen bij consultatiebureaus. Wethouder Jeroen Bruijns deelde de eerste Speelkaart uit aan Ilyas (1,5 jaar) bij consultatiebureau Noorderlicht (onderdeel van Jong JGZ). Ook zij vinden het belangrijk dat alle kinderen veel buitenspelen en weten waar ze dat kunnen doen. Ze bespreken dit ook met ouders. De Speelkaart komt hierbij goed van pas.

Behalve bij de consultatiebureaus is de Speelkaart ook te verkrijgen bij boerderij Wolfslaar en het stadskantoor. Ook is de Speelkaart online te bekijken via deze link.