BREDA - Maandag 21 augustus 2023 om 17.00 uur was het precies één jaar geleden dat Sam Bennett als winnaar over de streep kwam tijdens de derde etappe van La Vuelta Holanda. Met een nieuw kunstwerk krijgt Breda een blijvende herinnering aan dit moment. Wethouder Daan Quaars onthulde het kunstwerk.


Wethouder Daan Quaars (Sport): “La Vuelta Holanda was voor veel Bredanaars onvergetelijk! De stad stond een paar maanden in het teken van de wielerronde, met verschillende side-events, tentoonstellingen en feesten. Met dit kunstwerk worden Bredanaars die hier voorbij fietsen voortaan herinnerd aan deze mooie momenten. Het kunstwerk laat zien hoe Sam Bennett zijn voorwiel over de finishlijn drukte, voor het oog van al het publiek. Echt heel gaaf!”


Wethouder Daan Quaars videobelde met Sam Bennett, zodat ook hij bij dit moment aanwezig kon zijn. Bennett: “Het is niet iedere wielrenner gegund om een eigen standbeeld te hebben. De etappewinst in Breda was een hele mooie en dat ik zo uitgebeeld ben als echte sprinter doet me goed”.