BREDA - Het zand voor de Zoete Inval wordt deze week met 6 scheepsladingen vanuit Empel aangeleverd over de Mark.De bietenbak van de voormalige suikerfabriek, wordt deze week gevuld met 6.000 ton zand. Hier ontstaat de Zoete Inval: een park met onder andere een tribune van Bredase boomstammen.

De Gemeente Breda en de provincie Noord-Brabant kochten eerder dit jaar het terrein van de voormalige suikerfabriek. De naam van het gebied is inmiddels omgedoopt tot ’t Zoet. De plek waar van 1872 tot 2005 suiker werd geproduceerd.

De komende jaren verandert ’t Zoet in een unieke plek om te wonen, werken en recreëren. Voor het zover is, moet ’t Zoet een plek worden voor tijdelijke events, recreatie, rondleidingen en zitplekken aan het water. De 26,4 hectare grote locatie moet de nieuwsgierigheid en de verwondering aanjagen en voor reuring gaan zorgen.

Dit terrein is voor veel Bredanaars bekend gebied, al was het maar vanwege de karakteristieke geur die over Breda trok tijdens de bietencampagnes. Op termijn realiseren de gemeente en de provincie hier als onderdeel van CrossMark een uniek stuk stad aan het water. Voor het zover is stroomt er echter nog heel wat water door de Mark.