BREDA - Bergman Clinics | Bewegen | Breda, voorheen bekend onder de naam Medinova Breda, viert deze week een belangrijke mijlpaal: het 12,5-jarig jubileum. Deze gelegenheid markeert meer dan een decennium van topkwaliteit zorg op het gebied van orthopedie, neurologie en neurochirurgie in de regio. Wat ooit begon als een ambitieus project en startte in de kliniek zittend op twee tuinstoelen, is nu uitgegroeid tot een toonaangevende kliniek die wekelijks ruim 12.000 cliënten verwelkomt.

Bergman Clinics is al 35 jaar toonaangevend in planbare medische zorg en heeft in totaal 75 locaties in Nederland. De Bredase vestiging is uitgegroeid tot een belangrijke zorgaanbieder in de regio. Cliënten komen vanuit het hele land: variërend van Zeeland en de Randstad tot Noord-Brabant en zelfs Noord-Nederland. De focus ligt op orthopedische zorg, bijvoorbeeld knie- of heupbehandelingen.

Een terugblik op de groei

De keuze voor een kliniek in Breda bleek een schot in de roos. De verbouwing van het voormalige KPN business centrum tot kliniek legde de basis voor een ongekende groei. Deze groei werd verder versneld door de volgende mijlpalen:

2016: Uitbreiding met neurochirurgie, waardoor het aanbod aan orthopedische zorg verder werd vergroot.
2019: Opening van een buitenpoli in Den Bosch, waardoor de zorg van Bergman Clinics nog toegankelijker werden voor een breder publiek.
2021: De oprichting van een eigen radiologisch centrum, met MRI- en röntgenfaciliteiten in eigen beheer, versterkte de capaciteit voor diagnostische precisie.
2022: Een fikse verbouwing resulteerde in 50% extra capaciteit en een nieuwe look & feel van de kliniek, waarmee cliënten nog beter en sneller kunnen worden geholpen.


Vooruitkijken

Terwijl dit jubileum wordt gevierd, blijft Bergman Clinics zich inzetten voor innovatie en de uitbreiding van de diensten om tegemoet te komen aan de groeiende behoeften van onze cliënten. "Het 12,5-jarig bestaan van Bergman Clinics | Breda is niet alleen een moment om vol trots terug te kijken op wat we hebben bereikt, maar ook om vooruit te kijken naar de toekomst", vertelt Inge van Breda, Clinic Manager van Bewegen | Breda. "We blijven ons inzetten voor het leveren van hoogwaardige, toegankelijke zorg voor iedereen die dat nodig heeft."