BREDA - De Bredase microbrouwerij Frontaal heeft onlangs een nieuwe brouwerij geopend in The Bay aan het Steenen Hoofd. Om de installaties op te starten en juist af te stellen hebben ze duizenden blikken bier moeten vullen waar ze nu moeilijk vanaf komen. Voor zo'n 15.000 blikken zoeken ze bierliefhebbers met ruimte in hun koelkast. Daarom komt Breda Maakt Mij Blij in actie!

Frontaal en Breda Maakt Mij Blij zijn geen vreemden voor elkaar. “Wij organiseren bijna al onze pick ups bij de brouwerij en in 2020 kwamen we ook al eens voor Frontaal in actie”, vertelt Thibaud van der Steen van Breda Maakt Mij Blij. Destijds zat de brouwerij met een overschot van 10.000 liter bier, doordat de verkoop aan de horeca door de coronacrisis volledig tot stilstand was gebracht. Een succesvolle actie, want binnen enkele dagen was al het bier verkocht.

10.000 liter bier in tien dagen

Nu heeft bierbrouwer Roel Buckens opnieuw de hulp ingeschakeld van het Bredase platform. Hij heeft namelijk zo’n 15.000 blikken IPA op de planken staan waar hij maar niet vanaf komt. De blikjes Skeleton Crew zijn geproduceerd om de installaties in zijn nieuwe brouwerij te testen, maar met een THT-datum in het voorjaar van 2024, vreest hij dat hij het bier niet op tijd kwijtraakt. Met hulp van andere bierliefhebbers moet het goedkomen volgens Buckens: “De vorige keer verkochten we 10.000 liter bier in tien dagen, dus ik heb goede hoop dat het ons weer gaat lukken!”

Wil jij helpen? Via de website www.bredamaaktmijblij.nl en de social media kanalen kun je een pakket van 12 of 24 blikken IPA bestellen. Deze kun je ophalen tijdens het ophaalmoment op zaterdag 14 oktober, of je kunt de blikjes bier thuis laten bezorgen.