BREDA - Wat in 2020 klein begon met een rondje polder met (ex-)kankerpatiënten in Oosterhout breidt zich dit jaar uit naar Breda. En hoe. De LoveLife run is een 5km hardloopevent van Stichting Fight cancer met als deelnemers zo’n 25 (ex-)oncologische patiënten, hun naasten en hun behandelaars. Voor deze eerste editie van de LoveLife run zoeken we zo’n 100 enthousiastelingen die op zondag 20 juni 2021 in de startblokken staan op het Kasteelplein in Breda.

Grenzen opzoeken
In totaal wil Fight cancer zo’n 100 deelnemers werven voor dit nieuwe evenement om gezamenlijk in kleine groepjes 12 weken te gaan trainen onder begeleiding van hardlooptrainers en oncologiefysiotherapeuten. E.e.a. uiteraard afhankelijk van de dan geldende Covid-19 maatregelen.

Vanessa Roest, oncologiefysiotherapeut bij Fysio-en Healthcenter De Beemd, initieerde vorig jaar al een run in Oosterhout met een aantal van haar patiënten. In de rol van projectleider organiseert ze nu de LoveLife run in Breda. Vanessa: “Met deze run zetten we de spotlight op de persoon en het verhaal achter de ziekte. Het staat symbool voor de lange weg die een oncologie patiënt vaak aflegt. Meedoen aan de run is hoe dan ook een overwinning. Door over de finishlijn te stappen kunnen patiënten ook letterlijk en figuurlijk iets achter zich laten. Dat maakt dit event echt uniek in zijn soort.”

Trek de stoute schoenen aan

Heb jij het lef om als (ex-)kankerpatiënt 5km te gaan rennen met 2 van jouw naasten? Voor de LoveLife run zijn slechts enkele felbegeerde plaatsen beschikbaar. Schrijf je dus direct in op de website met daarbij je motivatie waarom jij die startplek verdient. Op 8 maart 2021 hoor je of je bij de gelukkigen zit die aan de start mogen verschijnen in hun winnaarstenue! Vanaf 8 maart zijn ook je naasten en de behandelaars welkom om zich in te schrijven.

Samen staan we sterker
Centraal tijdens dit event staat het werven van inkomsten voor het KWF en onderzoek naar prevalidatie. Een deel van de geworven fondsen wordt besteed aan lokale onderzoeken die een connectie met het Amphia Ziekenhuis hebben. Iedere runner wordt uitgedaagd zoveel mogelijk donaties op te halen voor Fight cancer. De uiteindelijke succesgrootte van de LoveLife run is uiteraard ook afhankelijk van de inzet van andere samenwerkingspartners, vrijwilligers, sponsors en donateurs. Vanessa: “We staan open voor allerlei soorten samenwerkingen. Samen staan we sterker en we hebben anderen nodig om dit toffe event op een welverdiende podiumplek te krijgen.”

Over Fight cancer
In totaal krijgen in Nederland meer dan 118.000 mensen per jaar kanker. Onder het motto “Love Life. Fight cancer” wil Fight cancer mensen inspireren om samen een vuist te maken voor meer wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding. Zo worden jaarlijks diverse events georganiseerd om geld in te zamelen, met als doel een wereld waarin meer mensen beter leven met en na kanker. Het LoveLife run concept, waarvan de piloteditie plaatsvindt in Breda, zal bij succes landelijk verder worden uitgerold.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.loveliferun.nl.