OOSTERHOUT - Het vaccin voor Covid-19 komt steeds dichterbij. Als we de geluiden om ons heen moeten geloven zijn de vaccins eind 2020/begin 2021 in Nederland. Deze vaccins moeten opgeslagen worden op een tempratuur van -80ºC. Er zijn echter slechts een beperkt aantal mogelijkheden om die temperatuur te halen. Het is belangrijk dat er voldoende bewegingsvrijheid , maar vooral dat de temperatuur constant gelijk op -80ºC blijft.

TITAN Containers is al een tijdje bezig om zijn koel-, vriescontainers naar een nog lagere temperatuur te brengen. Nu het vaccin dichtbij komt en deze op een constante temperatuur van -80ºC moet blijven, zou TITAN op deze manier een maatschappelijke bijdrage kunnen leveren om het Corona-virus uit de wereld te helpen.

In Duitsland worden momenteel door BioNTech al 4 van deze “UltraFreezers” van TITAN getest. Op dit moment is er al een temperatuur gehaald onder de -75ºC. Mede door ontwikkeling aan de body van de container, verwachten wij dat er binnen een week een consantte temperatuur van -80ºC kan worden gehaald. Het prototype zal zo snel als mogelijk worden getest op de gekalibreerde testfaciliteiten en de volledige testresultaten worden medio eind november 2020 verwacht.

In eerste instantie zal TITAN Containers 3 verschillende types bouwen:
- 20ft zoals hierboven weergegeven
- 10ft naar hetzelfde ontwerp
- 20ft met machines aan beide kanten (ingebouwde redundantie) en een deur aan één kant.

Als alles volgens plan verloopt, verwachten we begin 2021 de eerste Covid-19, (-80°C-vaccinopslag) vriescontainers te kunnen leveren. Deze kunnen dan zowel bij de productie, distributie en opslag van de vaccinaties worden ingezet.

Waarom containers een goede oplossing zijn?

Containers zijn flexibel je kan ze plaatsen waar je maar wilt. Containers kunnen zowel bij de Coronateststraten, maar ook bij ziekenhuizen, apotheken en laboratoriums worden geplaatst. Via het systeem SmartArtic, kunnen klanten en gebruikers van deze unieke containers de temperatuur 24/7 van een afstand monitoren.

Deze containers kunnen ook worden gebruikt voor spoor-, weg- en zeetransport. Als er geen stroom beschikbaar is, bieden wij een 100% compatible container generator, gemonteerd op het frame van de container voor spoor-,weg- en zeetransport, die de benodigde stroom levert, zo kunnen de containers 24/7 blijven draaien.

Wilt u meer informatie of op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van de UltraFreezers, kijk dan op onze website: www.titancontainers.com/nl.aspx?newsid=1565