BREDA - Drie dagen voor de Brabant Art Fair zou plaatsvinden in maart, ging Nederland in lockdown. Maar komend weekend gaat de beurs alsnog door en kunnen kunstliefhebbers hun hart weer ophalen! De organisatie heeft vanzelfsprekend alle RIVM voorschriften toegepast zodat de deelnemers en de bezoekers elkaar coronaproof kunnen ontmoeten.


Op zaterdag 29 en zondag 30 augustus (11.00 – 17.30 uur) staat de Grote Kerk in hartje Breda weer vol met ruim 600 kunstwerken van getalenteerde kunstenaars. Dat wordt genieten van de prachtige kunstwerken én het mooie interieur van de Grote Kerk.


Alle kunstenaars zelf aanwezig

Tijdens de kunstbeurs exposeren 70 kunstenaars uit heel Nederland (en deels uit België) een selectie van hun kunst. Er zijn, naast werken van onder meer keramiek, brons en hout ook schilderijen in olie- en acrylverf, foto's en sieraden te zien en te koop. Voor elke bezoeker is er kunst die zal aanspreken. Bezoekers maken kennis met de kunstenaars zelf, die graag meer vertellen over de werken die de bezoekers boeien. Verder is een catalogus inbegrepen.


Laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen

De organisatie heeft als een van haar doelstellingen 'Het leggen van contacten tussen (beeldend) kunstenaars en kunstliefhebbers, -kopers en -verzamelaars.' Mede om die reden is er voor gekozen om de toegangsprijs voor de beurs zeer laag te houden en samen te werken met diverse partners, die gratis toegangskaarten kunnen aanbieden aan hun relaties.


Toegangskaarten

Er zijn nog een handjevol tickets voor één van de tijdssloten verkrijgbaar via de website www.brabantartfair.nl/bezoeken.


Op de website staan ook de maatregelen die de organisatie treft om het bezoek aan de beurs soepel en veilig te laten verlopen. De belangrijkste daarvan is, zoals we allemaal al gewend zijn, het houden van anderhalve meter afstand. Dat geldt overigens alleen voor personen, niet voor de kunstwerken natuurlijk!