BREDA - De Vuelta komt naar Breda. Dat is aanleiding voor BredaWandelt om een 4-daags wandel evenement te organiseren. Van de 9e tot 17e (!) eeuw deelden Breda en Spanje -niet altijd tot wederzijds genoegen- geschiedenis. Ooit hoorde een deel van wat we nu Nederland noemen tot het Spaanse koninkrijk. We herkennen dat in ons bloedeigen volkslied. Eigenlijk een muzikale oproep om ons te bevrijden van het Spaanse (katholieke ) juk van die dagen. Dat duurde even want de strijd duurde 80 jaar: de 80-jarige Oorlog.

BredaWandelt doorspekt zijn wandelingen tijdens die vier dagen met Spaanse elementen, zoals ze nog te vinden zijn in de stad en omstreken. Ze voeren b.v. in en door (!) gebouwen, markante en monumentale plekken in en buiten de stad. De ene dag word je je bewust van de betekenis van water als ultieme verdediging in die tijd. Je loopt langs de historische Spaanse belegeringslinie naar Princenhage. Een andere dag ben je op weg naar Velazquez' Las Lanzas, de Spaanse Nachtwacht -minstens net zo groot- dat in de stad te vinden is.

Je neemt deel 4 (of minder) dagen (13-16 juli) en kiest een afstand (tussen 8 en 16 km).Informatie en ticket: www.breda-wandelt.nl/expeditie