BREDA - Op zondag 16 januari 2022 kun je in het centrum van Breda happend en stappend een bijdrage leveren aan beter onderwijs in Ghana door middel van De Hapjesloop. Vijf studentes van de Associate degrees Academie zetten zich op deze manier in voor het maatschappelijk goede doel. Door simpelweg te wandelen en te eten help je een kind aan duurzaam lesmateriaal waardoor het kind de kans krijgt op goed onderwijs, en dus een beter leven. Goed voor de maag en goed voor het doel!

De Hapjesloop
Tijdens De Hapjesloop wandel je door het mooie centrum van Breda. Je hebt een aantal tussenstops waarbij je een klein hapje of drankje kunt bemachtigen. Deze vink je vervolgens af op je gekregen strippenkaart die je bij het begin van de route overhandigd krijgt. Afgelopen donderdag 16 december is de kaartenverkoop van start gegaan. Een kaartje voor De Hapjesloop kent een prijs van €10,-. Kinderen tot 12 jaar kunnen gratis meewandelen!

Het goede doel: Stichting Edukans
Momenteel probeert Stichting Edukans kinderen op scholen in Ghana te voorzien van correctbooks, duurzame boekjes/schriftjes met een pen dat gebruikt kan worden als lesmateriaal. Lesmateriaal is daar vaak onbetaalbaar waardoor de kinderen niet fatsoenlijk onderwijs kunnen volgen. Ook investeert Stichting Edukans in een veilige leeromgeving door scholen te bouwen en leerprogramma's samen te stellen voor docenten. Voor elke €10,- is een kind in Ghana meer dan blij gemaakt met een correctbook en een goed opgeleide en gemotiveerde docent waardoor het kind de kans krijgt op goed onderwijs, en dus een beter leven.

Deelnemende horecaondernemingen
Tijdens de route door het mooie centrum van Breda kom je een aantal leuke horecazaken tegen die deelnemen aan De Hapjesloop. Deze lokale horecazaken doneren een hapje, drankje of hun eigen specialiteit aan het evenement. Hier zijn wij natuurlijk enorm blij mee. Tijdens De Hapjesloop komt u langs zo'n zes tussenstops. We mogen al een aantal deelnemende horecazaken vrijgeven: Tapasbar Plan B op het Kasteelplein en Doppio Espresso op de Grote Markt. Naast een lekkere wandeltocht door het centrum van Breda en het steunen van de kinderen in Ghana, zal je onderweg dus ook genoeg lekkers krijgen tijdens De Hapjesloop. Zo steun je happend en stappend het goede doel!

Ticket-link: https://forms.gle/aGdbbQus6JpK1SZx8

Links naar de socialmediakanalen: @dehapjesloop


Facebook: https://www.facebook.com/dehapjesloop/
Instagram: https://www.instagram.com/dehapjesloop/