BREDA - Coronatest in Breda: hoe werkt het en wanneer krijg ik de uitslag? – denieuwepraktijk.nl. Het lijkt net alsof je in je eentje niets kunt doen om te helpen bij het bestrijden van het coronavirus. Je kunt als eenling uiteraard niet zorgen dat het virus verdwijnt, maar je hebt wel de mogelijkheid om te voorkomen dat het virus zich verder verspreidt. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om verdere verspreiding van het virus zo veel mogelijk te voorkomen. Zo is het bijvoorbeeld van belang om je aan de basisregels te houden. Deze basisregels gelden al de hele corona crisis en daarom zijn ze op dit moment bij de meeste mensen bekend.


Basisregels
Er zijn op dit moment drie basisregels waar iedereen zich aan dient te houden. Deze basisregels staan volledig los van de verdere maatregelen zoals een lockdown of een avondklok. De belangrijkste van de drie basisregels is het houden van anderhalve meter afstand van je medemens. Dat is essentieel in het voorkomen dat je besmet raakt, maar ook om te voorkomen dat je anderen onbewust besmet. Er zijn mensen die het lastig vinden om zich aan dit soort regels te houden. Eén van de andere twee basisregels is het feit dat je regelmatig je handen moet wassen. Veel besmette mensen hebben het virus aan hun handen zitten. Als je dan dezelfde spullen als hen aanraakt, kan het virus ook op jouw handen terecht komen.

Een coronatest doen als je in Breda woont
De derde basisregel is dat je thuis moet blijven als je klachten hebt. Zo voorkom je dat je anderen besmet voordat je zelf weet dat je besmet bent. Als je klachten hebt, is het van belang om snel een afspraak te maken bij een teststraat. Wanneer je woonachtig bent in Breda, zijn er verschillende teststraten bij jou in de buurt. Daarom weten sommige mensen uit Breda niet goed naar welke teststraat ze willen gaan. Als je zo snel mogelijk wilt weten wat de uitslag van de test is, kun je het best een sneltest doe. Dit kun je alleen doen in een commerciële teststraat. Daar gebruiken ze meestal een sneltest. Voor mensen die in Breda wonen is het fijn om een overzicht te hebben van de testlocaties bij hen in de buurt. Daarom kan dit zeer handig zijn: coronatest in Breda: overzicht kosten en sneltest locaties.

Hoe gaat het doen van een sneltest in zijn werk?
Als je een sneltest doet, weet je de uitslag van de test sneller dan als je een coronatest doet bij de GGD. Bij de GGD kan het soms wel 48 uur duren voordat de uitslag bekend is. Dat terwijl je door een sneltest te doen al na een minuut of 15 weet wat de uitslag is. Dit is voor veel mensen een reden om zich bij een commerciële teststraat te laten testen. Je hoeft dan ook niet in quarantaine wanneer je op de uitslag van de test wacht.