BREDA - Afgelopen zondag, 29 oktober, vond het BJJ toernooi ‘Versus’ plaats in Eindhoven. Aan dit toernooi deden negen kids & juniors mee van Renzo Gracie Holland. Met zeven medailles – een brons, een zilver, en maar liefst vijf goud – eindigde Renzo Gracie Holland afgetekend als ‘best academy'.

De talenten van Renzo Gracie Holland trainen bij filialen in Breda, Tilburg en Amersfoort. Theo Rombouts, jeugdtrainer in Breda, uitte zijn trots op de jonge vechters: “De toewijding van deze kinderen tijdens de lessen, heeft vandaag vruchten afgeworpen.”

Ondanks de euforie over de vele medailles, blijft Renzo Gracie Holland nuchter. “Medailles zijn geweldig, maar winnen is geen hoofddoel,” benadrukt Theo Rombouts. “Voor ons is het belangrijker dat onze kinderen zich positief ontwikkelen, leren omgaan met hun emoties en zelfvertrouwen opbouwen. BJJ is een prachtig middel om dit te bereiken.”

Braziliaans Jiu-Jitsu, of kortweg BJJ, is een vechtsport gelieerd aan judo, jiu-jitsu en worstelen, die in het bijzonder gefocust is op grondgevechten. Kinderen leren, heel simpel gezegd, om op hoog niveau te stoeien. Ze oefenen zo om op een gecontroleerde manier met fysieke confrontaties om te gaan.

De podiumplaatsen: Natan Struzikowki (6 jaar, goud), Kris Bruce Kerssies (8 jaar, goud), Aboe Bakr Kassrioui (9 jaar, goud), Ariyan Khalid (9 jaar, brons), Igor Gąszczyk (13 jaar, zilver), Djesse Aarts (15 jaar, goud) en Jason Jonkers (15 jaar, goud). Tijdens het toernooi in Eindhoven is het team gecoacht door drie (jeugd)trainers van Renzo Gracie Holland: Marcin Kasprzyk (Amersfoort), Jeroen Magnée (Tilburg) en Theo Rombouts (Breda).

Geïnteresseerden die meer willen weten over BJJ of eens een training willen bijwonen, zijn van harte welkom bij Renzo Gracie Holland. Dat kan in Breda, Tilburg, Amersfoort, en ook in Hoogstraten (België).