ETTEN LEUR - De Santspuy is een wijn- en aspergeboerderij aan de Zandspui 45 in Etten-Leur met een wijngaard, bos, heide, pluktuin en asperge- en grasvelden. De gastvrije eigenaren, Loes en Gilbert Sweep, staan open voor kruisbestuivingen en zoeken die nu in het leggen van een relatie tussen natuur, landbouw en kunst & cultuur. Zij streven ernaar om het evenement jaarlijks te laten terugkeren.

Met (verdwenen) kunstmanifestaties als “Kunst op de Koekoek” en “Beelden in de Bankenstraat” (die beiden ook in Etten-Leur plaatsvonden ) in gedachten, droomt Gilbert al een tijdje van een nieuw kunstevenement op zijn grondgebied. Nu is de tijd rijp.
Er werd een groep geformeerd, bestaande uit enthousiaste creatieve mensen, ondersteund door praktische organisatoren om dit evenement vorm te gaan geven.

Wandelend door de veelzijdige natuur in dit gebied, kunnen bezoekers tijdens het evenement o.a. genieten van een beeldenroute, met werk van 21 professionele beeldend kunstenaars (uit Nederland en België ), waaronder: Marianne Naerebout, Frank Vanhooren, Bert Sterk, Ahmet Akay en Janneke Bruines. Diverse disciplines zijn hier vertegenwoordigd, zoals: metaal, hout, glas, keramiek, steen, brons en kunststof. De kunstenaars zijn zelf ook alle dagen aanwezig.

Langs de wijngaard wordt ook een creaplein geformeerd, waar bezoekers kennis kunnen maken met diverse creatieve uitingen, zoals: sieraden maken, leerbewerking, vilten, keramiek. Tevens worden er demonstraties gegeven, waaronder pottenbakken, raku stoken, schilderen en kantklossen.

Ondertussen kunnen bezoekers uiteraard genieten van een kopje koffie/ thee, glas (Santspuy) wijn of heerlijke (Santspuy) aspergesoep en diverse optredens van dichters, performers en musici. Bezoekers kunnen niet alleen kijken en luisteren, maar ook zelf deelnemen aan een interactieve kunstinstallatie, voortkomend uit het principe van ‘painting by numbers.

Daarnaast is een grote schuur ingericht met allerhande brocante artikelen en uiteraard is er een winkel met streekproducten.

Bezoekers wordt gevraagd om zoveel mogelijk met de fiets te komen. Voor zowel fietsen als auto’s wordt gezorgd voor parkeervoorzieningen.

Het evenement aan de Zandspui 45 in Etten-Leur maakt onderdeel uit van de campagne ‘Etten-Leur viert de lente’ en de opening van het toeristisch-recreatief seizoen in Etten-Leur. Rondom dit programma zijn diverse activiteiten voorzien, onder andere op het Marktplein op zaterdag 6 mei Van Gogh bodypainting.

Kunst & Meer op De Santspuy wordt op vrijdag 5 mei om 10.00 uur officieel geopend door cultuurwethouder René Verwijmeren.

Ter voorbereiding op Kunst & Meer op De Santspuy kunt u vast een kijkje nemen op de website:
www.kunstenmeeropdesantspuy.weebly.com