BREDA - De Grote Kerk in Breda is in het laatste weekend van augustus voor de vierde keer gastvrouw van de Brabant Art Fair en dan is ze heel even nóg mooier dan ze al is. Na de succesvolle eerdere edities, exposeren dit jaar 75 kunstenaars een selectie van hun mooiste kunstwerken.

Op zaterdag 29 en zondag 30 augustus (11.00 – 17.30 uur) staat de Grote Kerk in hartje Breda weer vol met ruim 600 kunstwerken van getalenteerde kunstenaars. Dat wordt genieten van de prachtige kunstwerken én het mooie interieur van de Grote Kerk.

Alle kunstenaars zelf aanwezig
Tijdens de kunstbeurs exposeren 75 kunstenaars uit heel Nederland (en deels uit België) een selectie van hun kunst. Er zijn, naast werken van onder meer keramiek, brons en hout ook schilderijen in olie- en acrylverf, foto's en sieraden te zien en te koop. Voor elke bezoeker is er kunst die zal aanspreken. Bezoekers maken kennis met de kunstenaars zelf, die graag meer vertellen over de werken die de bezoekers boeien. Verder is een catalogus inbegrepen.

Laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen
De organisatie heeft als een van haar doelstellingen 'Het leggen van contacten tussen (beeldend) kunstenaars en kunstliefhebbers, -kopers en -verzamelaars.' Mede om die reden is er voor gekozen om de toegangsprijs voor de beurs zeer laag te houden en samen te werken met diverse partners, die gratis toegangskaarten kunnen aanbieden aan hun relaties.

"Je hoeft geen verstand van kunst te hebben om te weten of je iets mooi vindt of niet. Ook als je nog niet eerder een kunstbeurs bezocht, omdat je denkt dat je je daar niet thuis voelt, is de Brabant Art Fair dé beurs om kennis te maken met kunst en kunstenaars op een informele, gezellige manier. Kunst is van en voor iedereen en dat willen we iedereen graag laten beleven." aldus de organisatie van de Brabant Art Fair.

Toegangskaarten
Kaarten voor de beurs zijn via de website www.brabantartfair.nl/bezoeken verkrijgbaar waar ook gekozen kan worden voor een tijdslot.

Op de website staan ook de maatregelen die de organisatie treft om het bezoek aan de beurs soepel en veilig te laten verlopen. De belangrijkste daarvan is, zoals we allemaal al gewend zijn, het houden van anderhalve meter afstand. Dat geldt overigens alleen voor personen, niet voor de kunstwerken natuurlijk!