BREDA - Gluren bij de Buren komt terug naar Breda op zondag 30 juni. Door de hele gemeente vind je podiumkunsten in tuinen, van Belcrum tot Ginneken. De organisatie zoekt tot en met zondag 12 mei naar enthousiaste hosts en bijzondere acts. Je hebt dus nog maar twee weken om je aan te melden!

Gluren bij de Buren verwelkomt alle soorten podiumkunst. Rappers, dansers, theatergezelschappen, cabaretiers, jazzkwartetten en ook sprekers hebben inmiddels hun weg gevonden naar het aanmeldformulier. Alle acts worden drie keer een half uur opgevoerd tussen 13 en 18 uur, telkens voor een nieuw publiek.

Tuinen van alle formaten kunnen aangemeld worden. Singer-songwriters spelen in postzegeltuintjes, grote koren treden op in riante binnentuinen. Gluren bij de Buren is een laagdrempelige manier om je buren beter te leren kennen en een podium te bieden aan lokaal talent.

“Echt niks is te gek! We hebben dit jaar al super diverse aanmeldingen binnen van bijvoorbeeld een hoelahoep-act, Japanse drumgroep, ukelele-groep, klei-workshop en twee improvisatie-musicalgroepen. Naast tuinen van bewoners hebben we ook heel veel draagvlak bij culturele plekken in de stad. Leuk om te noemen is dat ook Chassé, Mezz, Stek, Pier15, Belcrum Beach, Kapeltuin, Neuwe Verste, KunstDrift, Sounddog en nog meer bekende plekken zich al hebben aangemeld”, aldus programmamakers Marcel Kamphuis en Leanne van Gurp.

Het programma van het festival wordt eind mei bekendgemaakt. Gluren bij de Buren wordt georganiseerd door Stichting de Bühne, in samenwerking met hoofdpartner Mezz, het podium voor live-popmuziek en dance in Breda. Het evenement vindt plaats op zondag 30 juni tussen 13 en 18 uur en aanmelden kan tot en met zondag 12 mei via www.glurenbijdeburen.nl