BREDA - Er is nu een heel goed vooruitzicht voor de ernstig zieke Wiesje van der Velde, een jonge vrouw van 34 jaar uit Breda: ze wordt eind deze maand in Barcelona geopereerd. Die operatie is nodig, omdat het bindweefsel in haar nek niet in orde is. Daardoor kan de nek het hoofd niet goed meer dragen en dat veroorzaakt zeer ernstige klachten. Bij de komende operatie in Barcelona wordt haar volledige nek gefixeerd.


Wiesje vertelt opgelucht: “Ik ben ontzettend blij dat er nu eindelijk een uitweg uit die ellende gaat komen. Met die operatie kan ik stappen naar een normaler leven gaan zetten”. Op dit moment heeft Wiesje zeer ernstige klachten: ze is bedlegerig en komt haar huis bijna niet meet uit. Haar klachten worden ook nog eens steeds heftiger. “Wiesje heeft enorme last van ernstige vermoeidheid, continue zenuwpijn en een haperend autonoom zenuwstelsel. Ze krijgt zomaar koorts of een te hoge hartslag, heeft een steeds wisselende bloeddruk en kampt met ademstops en overgevoeligheid voor licht, geur, aanraking en geluid”, zo vertelt haar zeer bezorgde vader. “Een operatie in Barcelona kost heel veel geld en wordt niet vergoed door de Nederlandse ziektekostenverzekeraar. Het is voor Wiesje wel de enige mogelijke uitweg uit de ellende. We willen de operatie mogelijk maken door crowdfunding. We proberen zoveel mogelijk van de benodigde € 80.000 bijeen te brengen met donaties van vrienden, bekenden en andere sympathisanten. Op dit moment is er een bedrag van bijna € 61.000,-- beschikbaar. Een heel mooi bedrag, maar we zijn er nog niet!”, aldus haar vader.

Voor deze actie is een stichting opgericht, namelijk Stichting Wiesje’s Lifeline. Die geeft alle donateurs een helder beeld van de opbrengsten en de besteding van het geld. De stichting is voor Wiesje de enige uitweg uit de ellendige situatie waarin zij nu verkeert. Wilt u haar helpen om het benodigde bedrag te bereiken, dan kunt u via www.wiesjeslifeline.nl een donatie doen.