BREDA - De operatie die Wiesje van der Velde, een jonge vrouw uit Breda, op vrijdag 21 januari jl. In Barcelona onderging, is goed verlopen! Die operatie was nodig, omdat het bindweefsel in haar nek niet in orde is. Daardoor kon de nek het hoofd niet goed meer dragen en dat veroorzaakte zeer ernstige klachten. Bij de operatie is haar volledige nek gefixeerd.

Wiesje had enorme last van ernstige vermoeidheid, continu zenuwpijn en een haperend autonoom zenuwstelsel. Ze kreeg zomaar koorts of een te hoge hartslag, had een steeds wisselende bloeddruk en kampte met ademstops en overgevoeligheid voor licht, geur, aanraking en geluid.

"De operatie duurde meer dan twaalf uur. Pas rond 22:30 uur op vrijdagavond kon dokter Gilete, de neurochirurg, ons melden dat de operatie klaar was en dat alles goed was gegaan. Maar het was wel een buitengewoon ingewikkelde klus, vertelde hij ons. Na een verblijf op de IC tot zaterdagmiddag kon Wiesje naar een gewone ziekenhuiskamer. Daar gaat ze nu stapje voor stapje vooruit. Het zal nog wel een week duren, voordat ze het ziekenhuis kan verlaten. Na zo'n zware ingreep en langdurige narcose is flinke pijn onvermijdelijk en moet je weer oefenen om te gaan zitten, te gaan staan en te lopen”, zo vertelt haar vader, die met zijn vrouw naar Barcelona is meegereisd.

Wiesje had zeer ernstige klachten: ze was bedlegerig en kwam haar huis bijna niet meer uit. Haar klachten werden ook nog eens steeds heftiger. Ondanks de hevige napijn van de operatie vertelt ze opgelucht: ”Ik ben ontzettend blij dat er nu eindelijk een uitweg uit die ellende gaat komen. Ik kan nu stappen naar een normaler leven gaan zetten”.

De operatie in Barcelona kost heel veel geld en wordt niet vergoed door de Nederlandse ziektekostenverzekeraar. Het was voor Wiesje wel de enige mogelijke uitweg uit de ellende. “De crowdfundingsactie heeft tot nu toe ruim € 64.000,-- opgebracht. Dat is een heel mooi bedrag, maar in totaal is er € 80.000,-- nodig. De begrote kosten voor de operatie zijn inmiddels betaald met behulp van een lening. Die moet worden terugbetaald en daarom gaat de crowdfunding door, want we willen Wiesje natuurlijk niet met een schuld laten zitten”, aldus haar vader.

Wilt u Wiesje helpen met een donatie, dan kan dat via www.wiesjeslifeline.nl.