BREDA - Uber breidt uit en is vanaf vandaag beschikbaar in Breda. Uber heeft in verschillende steden in Brabant de vraag naar ritten zien groeien. Via de Uber-app bestel je met een druk op de knop een rit naar de plaats van bestemming.

Met de komst van Uber naar Breda vergroot het bedrijf de aanwezigheid in Brabant en kunnen meer mensen gebruikmaken van de Uber-app om ritten te bestellen. Daarnaast biedt Uber zelfstandige chauffeurs de mogelijkheid om op een flexibele wijze passagiers te vervoeren en aanvullende inkomsten te genereren. Alle partner chauffeurs hebben alle benodigde vergunningen.

Uber wil mensen en steden helpen om privé-autobezit te ontmoedigen door hen op een toegankelijke en efficiënte manier in contact te brengen met zelfstandige chauffeurs. Daarnaast biedt Uber een alternatief voor passagiers die niet met het openbaar vervoer willen of kunnen reizen. Uber heeft in verschillende steden in Brabant de vraag naar ritten, waarmee mensen veilig van deur tot deur reizen, zien groeien. Dit is onder andere gebaseerd op inzichten uit de app en gesprekken met Uber partner chauffeurs.

Maurits Schönfeld, General Manager van Uber in Noord-Europa: ‘We willen een goede partner zijn voor steden, chauffeurs en passagiers. We zien dat veel gebruikers in deze regio al in de Uber-app naar vervoer zochten, met name in steden waar Uber Eats actief is. Met de start in Breda willen we mensen een duurzaam alternatief bieden voor de eigen auto en een aanvulling zijn op het openbaar vervoer.’

Hygiënische veiligheid
Uber heeft een reeks hygiënische veiligheidsvoorzieningen en maatregelen ingevoerd om passagiers en chauffeurs te helpen veilig te reizen. Zowel passagiers als chauffeurs moeten voor de rit bevestigen dat ze de lokale gezondheids- en veiligheidsmaatregelen hebben begrepen en naleven. Zo worden alle passagiers er via de app voortdurend aan herinnerd om hun handen te wassen of ontsmetten en de ramen een stukje open te houden om de ventilatie tijdens de ritten te verbeteren. Partner chauffeurs zijn ook voorzien van ontsmettingsmiddelen en Uber heeft chauffeurs geholpen bij het met polycarbonaat scheidingswanden uitrusten van de voertuigen.