OOSTERHOUT – In totaal krijgen in Nederland meer dan 124.000 mensen per jaar kanker en leven er in totaal 770.000 mensen met en na kanker. Deze groep mensen heeft uiteraard zorg nodig die is toegespitst op hun situatie. Netwerk OncoZO bundelt de krachten van diverse regionale disciplines gespecialiseerd in oncologische zorg, om zowel (ex-)kankerpatiënten als naasten zorg op maat te kunnen bieden.

Zorgmarkt Oncologie
Op zaterdag 4 november van 10.00 – 15.00 uur organiseert Netwerk OncoZO, wat staat voor Oncologie Zorg Oosterhout, een Zorgmarkt Oncologie. Omdat het aantal kankerdiagnoses ieder jaar toeneemt en de overlevingskansen stijgen is het ontzettend belangrijk om de juiste gespecialiseerde zorg op de juiste plaats te kunnen bieden. Vanuit deze gedachte is er besloten alle partijen samen te laten komen in theater De Bussel in Oosterhout.

Angela Kapitein, voorzitter van OncoZO, over deze zorgmarkt: “Wij hebben een multidisciplinair vangnet gecreëerd voor mensen met kanker en hun naasten, waarbij de juiste zorg op de juiste plaats wordt aangeboden om een zo optimaal mogelijke kwaliteit van leven te bereiken. De zorg rondom de oncologie patiënt is nu nog redelijk versnipperd en dat willen we samenvoegen. Door het bundelen van onze krachten kunnen we kwalitatief hoogwaardige zorg bieden voor, tijdens en na het behandeltraject in het ziekenhuis. Om deze reden is er besloten de partijen ook fysiek samen te brengen en een gezicht te geven voor de inwoners van Oosterhout en omgeving.”

Deelnemers zorgmarkt
Naast de leden van OncoZO (Fysio-en Healthcenter De Beemd, Via Ergotherapie, Thebe Wijkverpleging, VodiMed diëtetiek, Psychologen Praktijk Oosterhout, ZoHealthy leefstijl & preventie en Stap Nu) zullen er nog diverse andere bedrijven en stichtingen op de zorgmarkt aanwezig zijn om een zo compleet mogelijk pakket aan te bieden aan de bezoeker. Denk hierbij aan Portretmakers, Je eigen pad, Inloophuis Poppy’s, FyNeOn, Aderans hair center, Pure mammacare, Stichting TuTu, Praatje met Maatje, Picc-line fashion, Stichting Ambulance Wens, Stichting Tittoo, Shit or Shine en Stichting Nu jij!


Interessante lezingen en modeshow aangepaste lingerie en badkleding
Naast de kennismaking met de bovenstaande zorgverleners, bedrijven en stichtingen, kun je nog een aantal interessante lezingen bijwonen op de zorgmarkt. Ook vindt er een modeshow plaats, verzorgd door Pure mammacare. Zij laten de nieuwste collectie aangepaste lingerie en badkleding zien, geschikt voor in-en uitwendige protheses.