BREDA - Ajax heeft zaterdagavond de uitwedstrijd bij hekkensluiter NAC Breda met 0-3 gewonnen. Na veertig minuten hielp een eigen doelpunt de ploeg van trainer Erik ten Hag op weg om uiteindelijk een verdiende zege te behalen

Ajax had in de eerste helft zo'n 70% balbezit, maar toch had de grootst mogelijke moeite om door de hechte Brabantse verdedigingsmuur heen te breken, en tot kansen te komen. Een eigen doelpunt hielp Ajax uiteindelijk op weg toen een corner vanaf links door debutant Mashart met de borst achter de eigen doelman Benjamin van Leer werd gewerkt.

Met Zakaria Labyad in de ploeg voor Donny van de Beek komt Ajax in de tweede helft beter uit de startblokken, en vlak nadat David Neres op de paal schiet is het Labyad die met een mooie treffer de Amsterdammers op 0-2 schiet. In blessuretijd pikt uiteindelijk een andere invaller, Klaas Jan Huntelaar, ook zijn goaltje mee en bepaald de eindstand op 0-3.

NAC Breda - Ajax 0-3 (0-1)
40. Mashart (e.d.) 0-1
54. Labyad 0-2
90. Huntelaar 0-3